Luchtbevochtiging;

Het is van groot belang voor uw instrument om de relatieve luchtvochtigheid in uw kamer te controleren. Dit doet u door te meten met een digitale hygrometer.
De waarde van de relatieve luchtvochtigheid mag niet onder de 40%  niet boven de 65% komen.
Het instrument gaat anders kapot.
Vooral in de winter als u intensief stookt wordt het vaak te droog.

Er zijn 3 manieren om de luchtvochtigheid te beinvloeden;

1.Hydroceelunit;

in de piano achter het voorpaneel een hydroceelunit hangen, dit is goed voor 3 a 4 % hogere relatieve luchtvochtigheid in het instrument t.o.v. de ruimte waar hij in staat. Het is belangrijk om de hydroceel vol met water te houden dit doet u door minimaal eens in de twee weken de hydroceel te vullen.
hydroceelunit +haken en vulzak €125,00 exclusief montage. Als de rest van de kamer veel te droog is heeft dit dus bijna geen effect.

2. Luchtbevochtigers;

Een betere manier is het om een luchtbevochtiger neerzetten. Hiermee bevochtigd u de hele ruimte. De grootte van de kamer bepaalt hoeveel capaciteit de luchtbevochtiger moet hebben om voldoende effect te hebben.
Wij verkopen deze van het merk Venta.
Voor een kamer met een oppervlak tot 17m2 vanaf €169,00 .
Voor een kamer met een oppervlak tot 34m2 vanaf €249,00.
Voor een kamer met een oppervlak tot 68m2 vanaf €349,00.

3. Life saver installatie van Dampp-Chaser;

De beste manier om de relatieve luchtvochtigheid bij een piano of vleugel te regelen is het laten aanbrengen van een life saver installatie van Dampp- Chaser, in combinatie met een luchtbevochtiger voor de ruimte waar het instrument in staat (zie punt 2)

De prijzen voor de installatie inclusief het inbouwen van deze installatie zijn afhankelijk van het formaat van de vleugel.
voor vleugels kleiner dan 1.80meter vanaf €675,00.
voor vleugels langer dan 1.80 meter vanaf €750,00
Voor een piano kost het vanaf €600,00.
Piano Life Saver System.

Klimaatbeheersing voor piano en vleugel gemaakt in de USA.

Wereldwijd worden er momenteel meer dan 460.000 piano's en vleugels met een Piano Life Saver System tegen klimaatschommelingen beschermd.

Onzichtbaar geïnstalleerd in de piano werkt het systeem in stilte om te zorgen voor de volgende voordelen:

Belangrijke fabrikanten zijn het eens over de voordelen van het Piano Life Saver System van Dampp-Chaser:

Bösendorfer

"Het luchtvochtigheidbeheersingssysteem van Dampp-Chaser compenseert effectief klimaatwisselingen in de piano en is daarom bevorderlijk voor stabiliteit en voor betrouwbaarheid op lange termijn."

Schimmel

"De beste manier om de waarde van goede piano's en vleugels te behouden is een automatische regulering van de luchtvochtigheid binnenin het instrument. Met het systeem van Dampp-Chaser" Nikolaus Schimmel.

Seiler

"Het Piano Life Saver System zorgt er mede voor dat de regulering en stemming van hoogwaardige instrumenten bewaard blijft. Daarmee wordt het specifieke klankkarakter, wat het product in zich heeft, behouden. Eveneens wordt de waarde van het instrument verzekerd." Ursula Seiler.

Het Piano Life Saver System van Dampp-Chaser wordt uitsluitend door professionele pianotechnici of -stemmers geïnstalleerd. Wij zijn inmiddels onderscheiden als field expert.
voor meer informatie neemt u contact met ons op of kijkt u op de website van
www.orimex.nl

Dit systeem past niet in elke klassieke piano.

 

 

 

 

 


home | Krukken / banken | Luchtbevochtiging | Diversen | contact