Bijzondere piano's

Bijzondere instrumenten in onze collectie

Berlage kast

Bechstein piano in originele Berlage kast, ontwerp van de Bosch uit 1892 voor ’t Binnenhuis.

Pleyel met engeltjes

Pleyel piano in originele hand-beschilderde kast met engeltjes uit 1874.

Piano met kinderklavier (-20%)

Omdat een gewoon klavier vaak te groot is voor kleine kinderen, heeft Andriessen het kinderklavier ontwikkeld. Het is 12,5% of 20% kleiner dan een normaal klavier en heeft toch een omvang van 7¼ octaaf. Op dit speciale klavier kunnen kleine handen moeilijke akkoorden pakken of een octaaf aanslaan. Het kinderklavier is ontwikkeld in samenwerking met de Young Pianist Foundation (zie www.ypf.nl).
Het is ontwikkeld als een systeem waarbij de piano met het kind "meegroeit", vergelijkbaar met een 7/8 of 3/4 viool. Het kinderklavier is ingebouwd in een gewone piano (een Yamaha U1). Op ieder gewenst moment is het kinderklavier weer te vervangen door het oorspronkelijke klavier.

Kinderklavier

Op een normaal klavier zijn vele afstanden eigenlijk te groot voor kinderhanden, zoals van intervallen groter dan een sext of andere ingewikkelde toetscombinaties. Het studie-repertoire kent dus bij een gewoon klavier belangrijke beperkingen. Het gebruik van echte pianoliteratuur is juist voor jonge talenten onontbeerlijk. Piano leren spelen op een gewoon klavier kan voor de technische ontwikkeling van de jonge getalenteerde, vaak intensief pianospelende kinderen, zelfs nadelig zijn. Een te groot klavier kan tot onnatuurlijke bewegingen leiden, zo kan de ontwikkeling van de techniek zelfs negatief beïnvloed worden.
Het kinderklavier komt tegemoet aan deze problematiek en kan de muzikale ontwikkeling zelfs positief beïnvloeden. Dit kinderklavier wordt vanzelf opgevolgd door het normale pianoklavier als de grootte van de hand dat toestaat. De Firma Andriessen levert het kinderklavier in een nieuwe Yamaha U1 piano. Het gewone klavier is onder in de piano gemonteerd en kan door een pianotechnicus weer worden teruggebouwd. De klavieren worden op verzoek geleverd.


home | Voorraad piano's | Bijzondere piano's | contact