Skip to main content

Accessoires

DRAAIKRUKKEN EN BANKEN

Wij hebben diverse draaikrukken en banken. Draaikrukken vanaf € 165 Banken vanaf € 175 Homberg banken, mits voorradig, vanaf € 225 Alle banken kunnen omhoog en omlaag gedraaid worden. Het bestellen van een bank in een gewenste kleur, model en met de gewenste stof heeft een levertijd.

LUCHTBEVOCHTIGING

Voor het behoud van uw instrument is het van groot belang om de relatieve luchtvochtigheid te controleren. Zeker in de winter wanneer u intensief stookt wordt het al snel te droog in huis. U kunt de luchtvochtigheid meten met een digitale hygrometer. De waarde van de relatieve luchtvochtigheid moet tussen de 45% en 60% vallen om ernstige schade aan uw instrument te voorkomen.  

Er zijn 3 manieren om de luchtvochtigheid te beïnvloeden;

1. HYDROCEEL UNIT

De hydroceel unit hangt in de piano achter het voorpaneel en levert 3 à 4% hogere relatieve luchtvochtigheid in de piano op ten opzichte van de ruimte waarin de piano staat. Het is belangrijk om de unit vol met water te houden en deze minimaal eens in de twee weken bij te vullen.

2. LUCHTBEVOCHTIGERS

Als een ruimte veel te droog is heeft enkel een hydroceel unit in de piano bijna geen effect. Dan is een luchtbevochtiger, een veel betere oplossing om de luchtvochtigheid constant te houden. Hiermee bevochtigt u de hele ruimte. De grootte van de kamer bepaalt welke capaciteit de luchtbevochtiger moet hebben om voldoende resultaat op te leveren.

3. LIFE SAVER INSTALLATIE VAN DAMPP-CHASER

Voor een optimale vochtregulatie kunt u een life saver installatie van Dampp- Chaser laten aanbrengen in het instrument meestal in combinatie met een luchtbevochtiger voor de totale ruimte waar het instrument staat (zie punt 2).
Het Piano Life Saver System van Dampp-Chaser wordt uitsluitend door professionele pianotechnici of -stemmers geïnstalleerd. Wij zijn inmiddels onderscheiden als field expert voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of kijkt u op de website van Orimex.

De prijzen inclusief montage voor deze installatie zijn afhankelijk van het formaat van de vleugel.

  • vleugel < 1.80 m vanaf € 675       vleugel > 1.80 m vanaf € 750
    piano vanaf € 600

Dit systeem past niet in elke klassieke piano en/of vleugel.
Prijswijzigingen voorbehouden