Skip to main content

Over ons

Andriessen piano’s ~ vleugels, een begrip in Nederland als het om klassieke piano’s en vleugels gaat. Een sfeervolle winkel in het centrum van Haarlem met zo’n vijftig instrumenten, een meubelwerkplaats en een gespecialiseerde pianotechnische werkplaats.

Wij verkopen, verhuren en repareren, vaak ook in opdracht, klassieke instrumenten van bekende merken zoals Bechstein, Blüthner, Bösendorfer, Erard, August Föster Löbau, Pfeiffer, Pleyel en Steinway & Sons. Daarnaast hebben we ook een ruime ervaring met kleine, vaak ook  interessante merken die al lang geleden  in vergetelheid zijn geraakt.

In de periode 1850 tot 1940 ontwikkelde de piano zich als industrieel product in een daarna nooit meer bereikte diversiteit, wat leidde tot uitgesproken karaktervolle merkeigenschappen. De kennis en het vakmanschap van de ambachtslieden was erg groot en de te gebruiken materialen waren van zeer hoge kwaliteit. Dergelijke instrumenten hebben onze voorkeur.

Ons uitgangspunt bij reparatie en restauratie van deze instrumenten is het behoud of het zo dicht mogelijk evenaren van de originele kwaliteiten van het instrument. Door de brede jarenlange specifieke vakkennis zijn wij in staat hoogwaardige reparaties uit te voeren:

  • Akoestisch: zangbodem, kammen en besnaringen.
  • Constructief: rastreparaties en stemblokken.
  • Mechanisch: mechaniekreparaties, afregel- en intoneerwerk.
  • Esthetisch: politoeren, kastreparaties en ivoorreparaties.

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor een moderne piano of vleugel, stemmen, transport van uw instrument of een eventuele waardebepaling/officiële taxatie (zie de pagina diensten).

De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur of op afspraak.